Skip to main content

Thirza Douglas – Praktijkeigenaar - Psychosomatisch fysiotherapeut

Thirza Douglas – Praktijkeigenaar

Samen met haar zus Janet, runt ze met veel energie Douglas Fysiotherapie. Ook staat ze zelf als psychosomatisch fysiotherapeut regelmatig op de werkvloer.

Praktijkeigenaar
Psychosomatisch fysiotherapeut
Voorzitter Nederlandse vereniging Psychosomatische Fysiotherapie
Bestuurslid Alphen op één lijn

BIG nummer: 59043273504

Over Thirza

Is sinds 2004 eigenaar van Douglas Fysiotherapie * is trots bestuurslid van Alphen op één lijn* besteed veel tijd aan haar kinderen * gaat graag wandelen, sporten of lekker lunchen

Samen met mijn zus Janet, run ik de praktijk

We zijn begonnen als familiebedrijf, dat maakt dat je een huiselijke sfeer hebt. Veel patiënten hebben bij mijn ouders zwangerschapsgym gehad en kennen mij nog uit die tijd. In 2004 ben ik maat in de praktijk geworden en sinds 2009 run ik de praktijk volledig samen met mijn zus Janet. We hebben een duidelijke taakverdeling waarbij we elkaar aanvullen en blind vertrouwen. Ik houd me bezig met de pr en externe contacten. De familiesfeer in de praktijk, met collega’s onderling en de patiënten, maakt het een heel fijne werkomgeving. Wat ons kenmerkt binnen onze praktijk is dat we altijd het onderste uit de kan halen in de begeleiding van onze patiënten.

Ik sta zelf 4 dagen in de week op de werkvloer

Als fysiotherapeut zag ik steeds mensen met nekklachten, ademhalingsklachten of andere pijnklachten terugkomen. Ik wilde hier graag meer over te weten komen. Uiteindelijk heb ik mijzelf gespecialiseerd tot psychosomatisch fysiotherapeut en ben 4 dagen aanwezig op de praktijk. In mijn behandelkamer spreek ik vrij veel mensen die alles al hebben geprobeerd om van hun klachten af te komen. Als ik mensen kan helpen hun klachtenlast te verminderen geeft me dat energie.

Trots bestuurslid van Alphen op één lijn

Ik word blij om met andere professionals te sparren over het verbeteren van de zorg voor onze patiënten en ben eigenlijk nooit uitgeleerd. Sinds 2022 ben ik  Master Health Administration. Sinds januari 2020 zit ik in het bestuur van Alphen op één lijn. Dat is een organisatie die samen met huisartsen, apotheken, diëtisten en fysiotherapeuten de zorg voor de chronische patienten in Alphen a/d Rijn op zich neemt. Daarnaast ben ik trotse voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP). Ons doel is om de psychosomatische behandelingen in Nederland beter op de kaart te zetten.

Ik ben aanwezig op

Dinsdag: 09:00 – 15:00
Woensdag: 13:00 – 17:00
Donderdag: 13:00 – 18:00

NVvFysiotherapiePsychosomatiek