Skip to main content

Hart- en Vaatziekten

Beweegprogramma voor mensen met hart- en vaatziekten

Hart- en vaataandoeningen zijn één van de grootste gezondheidsrisico’s in Nederland. Bij hart- en vaatklachten of wanneer u een verhoogd risico hierop hebt, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om voldoende te bewegen. Angst voor bewegen, onzekerheid, onbekendheid met sportprogramma’s of gebrek aan plezier bij bewegen spelen hierbij een rol. Dat is jammer, want juist bij hart- en vaatziekte is voldoende bewegen erg belangrijk.

Fysieke training en coaching gericht op gedrag en leefstijl hebben een positief effect op risicofactoren als lichamelijke inactiviteit, een hoge bloeddruk en cholesterol, overgewicht, roken en ongezonde voedingsgewoonten. Heeft u begeleiding nodig bij het ontwikkelen van een actievere levensstijl? De fysiotherapeuten bij Douglas Fysiotherapie helpen u graag verder.

Voor wie is het beweegprogramma bedoeld?

 • Mensen met hart- en vaatklachten (hart/herseninfarct in het verleden of etalagebenen).
 • Mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatklachten (hoge bloeddruk of te hoog cholesterol, lichamelijke inactiviteit of overgewicht).

Om deel te nemen aan dit programma is het belangrijk dat u gemotiveerd bent om te gaan bewegen. Beschikt u over recente/vereiste medische informatie en/of gegevens uit een recente inspanningstest? Dan kunt u dit meenemen.

Het beweegprogramma bestaat uit

 • Een intake om uw doelen vast te stellen, nulmetingen en een aantal vragenlijsten.
 • 3 maanden lang 1x per week fysieke training van 60 minuten per training onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Hierbij maken we gebruik van kracht- en cardioapparatuur en kleine trainingsmaterialen.
 • Uitleg over uw hart- en vaat aandoeningen en adviezen voor een gezonde levensstijl.
 • Om de 6 weken tussentijdse evaluatie en na 3 maanden een eindevaluatie.

Wat kunt u allemaal bereiken?

 • Wegnemen van barrières om te bewegen
 • Vergroten van een actieve en gezonde levensstijl volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen
 • Verbetering van spierkracht en uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbetering van zelfredzaamheid thuis of op het werk
 • Verbetering van uw zelfvertrouwen
 • Plezier krijgen in bewegen

Het beweegconsult

Voordat u start met het beweegprogramma doorloopt u een beweegconsult. In dit consult maakt de fysiotherapeut samen met u een analyse van uw beweegactiviteiten en kijken we of u voldoet aan de norm van gezond beweeggedrag. Ook neemt de fysiotherapeut een aantal tests af, zoals  kracht en conditietesten. Als u start met een zorgprogramma bij Douglas Fysiotherapie dan is dit consult inbegrepen in de totaalprijs van het beweegprogramma.

Kosten

In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar het zorgprogramma deels of volledig. Vraag uw fysiotherapeut naar uw vergoeding bij uw verzekeraar.

Wordt het zorgprogramma niet door uw verzekeraar vergoedt? Dan zijn de kosten € 450,-. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.

Heeft u hart- en vaatklachten en wilt u uw conditie verbeteren? Maak dan nu een afspraak voor het beweegprogramma