PSYCHOSOMATISCH FYSIOTHERAPEUT

De Baan

Douglas Fysiotherapie is op zoek naar een Psychosomatisch Fysiotherapeut voor 16-24 uur.

De praktijk, een goed georganiseerd centrum bestaande uit 12 teamleden, is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Naar wie zijn we op zoek? Wij zijn een praktijk die, met meerdere specialisaties onder 1 dak, als doel heeft elkaar te versterken in hetgeen waar men goed in is. Tevens verwijzen we de cliënten ook onderling aan elkaar door om zo tot een zo goed mogelijk behandelresultaat te komen. Psychosomatische fysiotherapie zal in dit proces een belangrijke plek innemen.

Jouw profiel

 • Psychosomatisch fysiotherapeut;
 • Ervaring met Fysioroadmap online;
 • Zelfstandig kunnen werken en goed kunnen samenwerken in een gezellig team;
 •  Ervaring met werken op PLUSnivo (audit in december); 
 • Ondernemend en enthousiast;
 • Goed in teamverband kunnen werken;

Werkdagen:

Zaterdag (vast), andere dagen in overleg

Ons aanbod

 • Marktconform salaris;
 • 8% vakantietoeslag; 
 • Ten minste 20 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Collectieve verzekeringen voor zorg en inkomen;
 • Gezellig team.

Sollicitatieprocedure:

Ben jij een ondernemende, enthousiaste psychosomatisch fysiotherapeut, die met veel plezier werkt en graag in teamverband zijn/haar kwaliteiten verder wil laten groeien, reageer dan op deze vacature per email naar janet@douglas-fysiotherapie.nl.

Vanaf 2017 wordt door de zorggroep Alphen op één Lijn het magazine BETER uitgegeven.Beter voorjaar 2019
BETER is de opvolger van GEZONDheid. Voorheen informeerde tijdschrift GEZONDheid u over de voordelen van de wijkgerichte samenwerking van eerstelijns gezondheidszorgorganisaties in Alphen aan den Rijn.

Het magazine BETER van Alphen op één Lijn kunt u hier lezen.

Soms lijkt het wel alsof er een epidemie van burn-out over ons land trekt. Is net de ene collega weer voorzichtig aan het werk, valt de volgende om.  Vaak tot hun eigen verbazing. Want je hóórt wel veel over burn-out – het onderwerp staat  in de bladen en er zijn vele boeken over volgeschreven – maar dat zijn vaak verhalen van mensen die over hun eigen ervaringen vertellen. Die mensen zagen het allemaal niet aankomen, anders hadden ze er wel iets aan gedaan, maar ineens konden ze niets meer.

Hun verhalen hebben doorgaans  een klassieke spanningsboog: eerst is er succes en heel hard werken, dan komt de klap van de massieve vermoeidheid, waarna de hoofdpersoon met vallen en opstaan een nieuw, meestal beter evenwicht in het leven vindt, gericht op iets hogers dan geld of succes. Mooie verhalen zijn het.

Maar wat is een burn-out eigenlijk? Wat is er wetenschappelijk bekend over de oorzaken? En zitten we nu echt middenin een epidemie? In deze serie artikelen over burn-out beginnen we  bij de basis: waar hebben we het over, als we het over burn-out hebben? Zes vragen.

Wat mensen ervaren als zij zeggen dat zij last hebben van duizeligheid, is zeer variabel. Zij kunnen het omschrijven als zijnde licht in het hoofd, het gevoel te hebben te kunnen flauwvallen, moeite te hebben met de balans, het gevoel te hebben dat zij constant naar één kant neigen, het gevoel dat de wereld om hen heen beweegt of draait of juist andersom het gevoel dat zijzelf in de lift of in de draaimolen zitten etc. Het inventariseren van al deze ervaringen zijn belangrijk om te bepalen wat de oorzaak zou kunnen zijn van de duizeligheid. Het licht in het hoofd voelen bij opstaan door een lage bloeddruk is wezenlijk anders dan de draaisensaties die men heeft omdat er iets met het evenwichtsorgaan aan de hand is. En uiteraard is een goede diagnose van belang om de juiste therapie te starten. Ook bepaalt de oorzaak van de duizeligheid of je van een behandeling snel resultaat mag verwachten, of dat het weken tot maanden kan duren voordat de klachten weggaan.

BPPD (benigne paroxismale positie duizeligheid)

De meest voorkomende vorm van duizeligheid is BPPD. Deze afkorting geeft aan dat er sprake is van een vorm van (draai)duizeligheid die goedaardig van aard is, wordt opgeroepen door bewegingen van het evenwichtsorgaan (oftewel het hoofd, want het evenwichtsorgaan zit in de schedel) en dat de duizeligheid bovendien gebeurt in korte aanvallen (van maximaal 1 minuut). Dus als je niet meer beweegt met het hoofd, behoort de duizeligheid - meestal een draaisensatie- binnen een minuut uit te doven. Ga je weer bewegen dan kan de duizeligheid weer worden opgeroepen maar opnieuw in een aanvalletje van maximaal een minuut. Deze vorm van draaiduizeligheid (in medische termen: ‘vertigo’) kan heel heftig en beangstigend zijn, maar is in principe dus niet ‘gevaarlijk’ en meest heel snel oplosbaar (1-4 behandelingen). Het verhaal achter deze vorm van duizeligheid is, dat de steentjes (otolieten) die zich normaliter ook al in het evenwichtsorgaan bevinden, op de verkeerde plek terecht zijn gekomen. Vergelijk het met een beschuitje met hagelslag dat je op zijn kant of op zijn kop houdt, waardoor er één of meerdere hagelslagjes van het beschuitje afvallen . De truc is om via een bepaalde volgorde van kantelingen van het hoofd, de hagelslagjes weer op het beschuitje te krijgen. Soms lukt dit in één keer, soms zijn enkele behandelingen nodig om alles weer op de goede plek te krijgen. Maar in principe mag je bij deze vorm van duizeligheid op korte termijn op goed resultaat rekenen.

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor Fysiotherapie? Vergelijk zorgverzekeringen, voorwaarden en premies van verschillende zorgverzekeraars in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld bij nek- en rugklachten en sportblessures.

Als je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluit, worden ook behandelingen door de oefentherapeut Mensendieck en Cesar, kinderfysio- of oefentherapeut, manueel therapeut, bekkenfysiotherapeut, geriatrisch fysiotherapeut en oedeemtherapeut vergoed.

Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie kan verstandig zijn als je (vaker) last hebt van je rug of van zwakke gewrichten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een maximum aantal behandelingen per jaar.

Denk je erover een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie? Bekijk de voorwaarden en premies van iedere zorgverzekeraar in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond.

 

Lees verder op Consumentenbond.nl      Naar de Zorgvergelijker