Skip to main content

Piet van Egmond - Professional Master Manuele Therapie PM

Piet van Egmond - Fysiotherapeut

Piet werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 2002 * neemt de tijd, probeert maatwerk te leveren * blijft zichzelf nog steeds ontwikkelen * past graag op zijn kleinkinderen * loopt 2x in de week hard, tennist 1x p/w  en wandelt graag in de natuur en in de  vakantie graag in de bergen. Hij zegt zelf dat hij als master manueel therapeut wat extra kennis en gereedschap ten opzichte van zijn collega’s in zijn koffertje heeft om patiënten met o.a. lage rugklachten en nekklachten verder te helpen, en heeft zich daarnaast de laatste jaren gespecialiseerd in duizeligheidsklachten en vestibulaire revalidatie.

Algemeen fysiotherapeut
Master manueel therapeut
Vestibulaire revalidatie
BIG nummer: 59033532904

Ik ben gespecialiseerd in

  • Manuele therapie
  • Lage rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Duizeligheidsklachten

Over Piet

Werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 2002 * neemt de tijd, probeert maatwerk te leveren * blijft zichzelf nog steeds ontwikkelen * past graag op zijn kleinkinderen * loopt 2x in de week hard, tennist 1x p/w  en wandelt graag in de natuur en in de  vakantie graag in de bergen. 

Ik vind het niet alleen leuk maar ook noodzakelijk om mezelf te blijven ontwikkelen 

Vroeger zetten veel manueel therapeuten ‘even een kraak’ en dan stond je binnen 10 minuten weer buiten. Manuele therapie houdt meer in dan alleen even ‘kraken’ en dan weer naar buiten: tijdens het onderzoek wordt gekeken naar het individuele bewegen en stoornissen tijdens het bewegen, zich onder andere uitend in pijn en/of bewegingsbeperkingen. Vanuit de bevindingen van het onderzoek wordt besproken wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen door aanpassingen te doen of oefeningen, eventueel aangevuld met manuele technieken van de manueeltherapeut. 

Het leuke aan mijn beroep van fysio-/manueel therapeut is dat het vak zich blijft ontwikkelen en je daarom altijd kunt proberen jezelf te blijven verbeteren.  Zo is er de laatste jaren een nieuw indicatie gebied bijgekomen waarin ik mij de laatste jaren heb verdiept: duizeligheidsklachten  bv BPPD (in de volksmond ‘kristallen op de verkeerde plek’) en andere stoornissen cq aandoeningen van het evenwichtsorgaan.  

1-op-1 voel ik mij als een vis in het water

Mensen die zijn vastgelopen met ‘gewone’ fysiotherapie worden vaak geadviseerd het eens met manuele therapie te proberen.  Als manueel therapeut heb je t.o.v. algemene fysiotherapeuten wat extra kennis en gereedschap in je koffertje die je kunt toepassen, zoals manipulaties (‘knakken/kraken/knappende geluiden’’) en/of  keuzes voor andere oefeningen. Soms lukt het dan toch om de klachten te verminderen.  

Mijn interesses en ontwikkeling hebben ertoe geleid dat ik het liefst  in mijn eigen kamer de cliënten 1-op-1 begeleid , eventueel aangevuld met oefeningen in de oefenzaal indien dat een toegevoegde waarde heeft. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en op hun gemak als zij binnen zijn door tijd voor ze te nemen en maatwerk te leveren.  Altijd met de bedoeling dat zij uiteindelijk zichzelf weer kunnen bedruipen en de eigen conditie kunnen onderhouden.  

Als mensen beduidend beter zijn gaan functioneren in hun omgeving, geeft dat toch elke keer weer een kick! 

Als iemand mank loopt, blíjft het lopen…., maar iedereen ziet dat het niet helemaal is zoals je het graag zou zien. Zo is het ook met oefeningen doen bij de fysiotherapeut. De therapeut kan zien of de samenwerking van de spieren dusdanig is, dat de beweging correct en gecoördineerd wordt uitgevoerd. Zo niet, dan nodigt dit uit om klachten te krijgen of gaan prestaties naar beneden. Het gaat er dus niet om of je  een oefening of handeling kunt uitvoeren, maar dat je hem uitoefent op de manier zoals het zou moeten. De therapeut kan je hierin adviseren en bijsturen zodat de klachten zullen afnemen. 

Er zijn maar weinig beroepen waarin je zo direct geconfronteerd wordt met het resultaat van je adviezen en handelingen. Cliënten zijn er aan het eind van de rit meestal dankbaar voor en zeggen ook vaak dat ze blij zijn met het resultaat. Die waardering is de kers op de taart van het beroep van fysiotherapeut.   

Ik ben aanwezig op

Maandag: 08:00 – 17:00 
Dinsdag: 08:00 – 17:00 
Woensdag: 08:00 – 13:00 
Donderdag: 08:00 – 17:00 
Vrijdag: 08:00 – 13:00