Anita van Alphen - Psychosomatisch fysiotherapeut (MSc)

Anita van Alphen -  Fysiotherapeut

Anita wordt erg blij van contact maken met mensen. Zij helpt om je lichaam en geest weer in balans te brengen en te focussen op de dingen die je energie geven.

Algemeen fysiotherapeut
Psychosomatisch fysiotherapeut (MSc)
DouglasSport trainer
BIG: 4991895470

Ik ben gespecialiseerd in

  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Psychosomatiek bij kinderen & jongeren
  • Stemmingsproblematiek
  • Spanningsklachten
  • Onbegrepen lichamelijke klachten

Over Anita

Werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 2016 * is nooit uitgeleerd * zoekt in haar vrije tijd haar stamboom uit * houdt van mediteren, zwemmen en haar gezin.

Van nature ben ik erg nieuwsgierig

Tijdens mijn opleiding had ik een inspirerende docent. Hij wist mij echt te raken doordat hij mensen in hun waarde liet en toch de gevoelige snaar wist te raken. Met ‘gewone’ fysiotherapie merkte ik dat je soms niet diep genoeg kunt gaan, dus ben ik me gaan verdiepen in de psychosomatische fysiotherapie. Uiteindelijk heb ik de master psychosomatiek afgerond. Van nature ben ik erg nieuwsgierig en vind het belangrijk om ‘de mens’ voor mij te zien. Je kijkt hierdoor veel breder en ziet wat iemand echt raakt. Het is leuk dat we hier op de praktijk met verschillende psychosomatische fysiotherapeuten werken, daar ligt denk ik ook wel onze kracht. We kunnen zo veel met elkaar sparren.

Mijn kracht ligt in het contact maken

Wat ik vaak zie is dat lichaam en geest ontregeld zijn doordat mensen te veel of juist te weinig doen. Als psychosomatisch fysiotherapeut help ik om dit weer in balans te brengen. Ik word heel blij als ik contact leg met mensen en kan mij goed in mijn patiënten verplaatsen. Dat doe ik door bewust te luisteren naar wat iemand zegt en te kijken wat het lichaam doet. Mensen met bijvoorbeeld chronische pijnklachten leer ik om op een andere manier naar hun leven te kijken. Ik vind het belangrijk om te kijken wat iemand echt belangrijk vindt in plaats van naar wat iemand niet kan. Dat geeft mij energie.

Werken met kinderen daar ligt mijn passie

Ik ben me aan het verdiepen in de psychosomatiek bij kinderen en jongeren. Juist in deze maatschappij is deze groep zeer belangrijk, ze worden vaak overvraagt en nemen weinig rustmomenten. Ik zie steeds meer jongeren met spanningsklachten of onverklaarbare lichamelijke klachten. Verder heb ik veel contact met het revalidatiecentrum en vanuit daar krijg ik ook weleens kinderen doorgestuurd. Het werken met kinderen, daar ligt echt mijn passie.

Tip van Anita: luister goed naar je lichaam. In deze maatschappij wordt veel van ons gevraagd waardoor we alleen maar met ons hoofd bezig zijn en vergeten dat we ook nog een mooi lijf hebben die signalen geeft in de vorm van pijn of emoties.

Ik ben aanwezig op

Maandag: 14:00 – 18:00 (Vivaldihof)
Dinsdag: 07:30 – 17:30 (Vivaldihof)
Donderdag: 07:30 – 17:30 (Vivaldihof)
Zaterdag: 08:00 – 14:30 (Wooncentrum Noorderbrink)

NVvFysiotherapiePsychosomatiek

Hoofdlocatie

Klompenmaker 156
2401 PR  Alphen aan den Rijn

0172 42 05 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nevenlocatie

Vivaldihof 6
2402 VG Alphen aan den Rijn