Apps om je gezondheid te ondersteunen 

Regelmatig krijgen wij van onze patienten de vraag welke apps zij het beste kunnen gebruiken om op een juiste manier met de gezondheid bezig te zijn. Wij hebben een aantal betrouwbare voor u op een rij gezet. 

Specialistische apps 

Er zijn meerdere apps waar wij ook aan hebben meegewerkt. Deze apps zijn zeer specifiek voor een bepaalde blessure. Bekijk ze hier: 

Versterk je enkel app

Een enkelblessure is een veel voorkomende blessure bij het sporten. Draag je een brace (zie de Brace Keuzewijzer) of doe je regelmatig spierversterkende oefeningen voor je enkel? Dan verminder je de kans op (herhaling van) enkelblessures. Heb je zwakke enkels of eerder een enkelblessures gehad?

Download de app ‘Versterk je enkel’ en bekijk of deze voor jouw blessure de oplossing is . Je kunt de app downloaden als iOS app of Android app, zowel voor je telefoon als voor je tablet.

Ga naar de Versterk je Enkel app >

Bekken app

Het ProFundum Instituut heeft ook een App gebouwd: BekkenBodem. Deze is zowel voor Android als iPhone gebouwd en geeft naast informatie ook daadwerkelijk ondersteuning bij de oefeningen. Oefeningen zijn ingesproken zodat iedereen ze op zijn/haar eigen tijd kan oefenen: in de trein, onderweg of waar iemand het ook maar wil doen. De App is gratis. Voor een goed functioneren van de app is het van belang dat uw systeem voorzien is van de laatste updates!

Ga naar de Bekken app >

NFP Adem app

De NFP helpt u met meer ontspanning en lucht.

Ga naar de NFP Adem app >

Beterapp

Het doel van de BETERapp is 'beter in je vel zitten'. De app helpt je actief te werken aan je leefstijl. Je kunt doelen en activiteiten instellen en de voortgang en je stemming bijhouden. Indien gewenst kun je anderen toegang geven tot de app, zodat zij je kunnen coachen.

Voor wie is de app?

De app is voor iedereen die actief wil werken aan zijn of haar gezondheid. Of voor mensen die anderen daarbij willen helpen.

Waarvoor kun je de app gebruiken?

Actief werken aan je leefstijl.

Ga naar de Beterapp > 

Seven

Seven begeleidt je dagelijks door een 7-minuten durende workout heen. Animaties en gesproken aanwijzingen helpen je hierbij. In de app zijn verschillende workouts samengesteld met oefeningen gericht op onder andere gewichtsverlies, mobiliteit en fit worden. Je kan ook een eigen workout samenstellen of het opnemen tegen je vrienden. Je begint met drie levens, elke dag dat je niet traint verlies je een leven. Wanneer je drie workouts in een maand overslaat moet je weer opnieuw beginnen. Bij een goede prestatie zijn er verschillende beloningen te behalen. Deze gratis app is in het Engels.

Voor wie is de app?

De app is voor iedereen die actief wil werken aan zijn of haar fitheid.

Waarvoor kun je de app gebruiken?

Elke dag een workout doen.

Ga naar de Beterapp > 

Looptijden.nl

Looptijden.nl is een uitgebreide hardloop app. Met de app kun je hardlooptraining bijhouden, doelen stellen, trainingsschema's samen stellen en volgen, je voorbereiden op een wedstrijd en je resultaten delen met vrienden en familie. De app biedt een Nederlandstalige audiocoach, actuele weerberichten en een kaart met interessante routes. De basisfuncties (tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën) zijn gratis. Deze kun je gemakkelijk online opslaan. 

Voor wie is de app?

Voor hardlopers.

Waarvoor kun je de app gebruiken?

Om een overzicht over je hardlooptrainingen te krijgen, te beginnen met hardlopen of je voor te bereiden op een wedstrijd.

Ga naar de looptijden.nl app > 


Bekijk hier alle apps van het GGD

De GGD heeft hier alle apps op een rij gezet: 

Bekijk alle gezondheids apps hier >