COPD

De fysiotherapeut kan u helpen bij gezond beweeggedrag. Samen met u kijken we waar u verbeteringen zou kunnen aanbrengen. Gezond bewegen is voor een COPD-er zeer belangrijk.

 

 

 

Meer informatie

CVRM

CVRM staat voor cardio vasculair (ofwel hart en vaat) risico management. Hart- en vaataandoeningen zijn één van de grootste gezondheidsrisico’s in Nederland. Fysieke training en training gericht op gedrag en leefstijl hebben een positief effect op risicofactoren als inactiviteit, verhoogde bloeddruk en cholesterol, overgewicht, roken en ongezonde voedingsgewoonte.

Meer informatie

diabetes

Diabetes mellitus is een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. De verwachting is dat het aantal diabetespatiënten de komende jaren fors zal stijgen. Bijkomend probleem is het veel voorkomen van, op termijn, chronische complicaties. Vroegtijdig stellen van de diagnose en adequate behandeling door het reguleren van het bloedsuikergehalte is dus van groot belang.

Meer informatie

lekker in je lijf

Het zorgprogramma is samen met de Gemeente Alphen aan den Rijn, GGD, SAF en Zorg en Zekerheid ontstaan.
In dit programma mag iedereen met een zorgpolis van Zorg en zekerheid en aanvullende polis(standaard of PLUS) van de gemeente en overgewicht heeft( BMI>25) 18 weken sporten in onze praktijk.

Meer informatie